Zinzino and the truth…

seek-truthJeg ler meg snart skakk ihjel… Jeg har jo denne bloggen og vet da selvfølgelig hvor mye tid det tar å sitte å skrive og opprettholde en blogg. En mann som kaller seg Zinzinotruth har sin egen blogg, og du vet sikkert hvordan du finner den, men han bruker da hele sin tid på å «informere» og fremme «fakta» om Zinzino. Og så ivrig som han er også… Jeg føler meg beæret som jobber med noe som går så innpå en person som dette tydeligvis gjør for denne karen fra Umeå.

Han kommer med innlegg etter innlegg, fulle av egne antagelser om hvordan ting fungerer i Zinzino. Legg merke til ordene EGNE ANTAGELSER.

Jeg må jo si at det ser nokså overbevisende ut, og et par av hans påstander har jeg vært nødt til å undersøke litt nærmere. Men alt han har skrevet så langt er bygget på et tynt grunnlag. Han vet tydeligvis lite om intensjonene til Zinzino, og han vet tydeligvis også nokså lite om business, merkevarebygging, distribusjon og markedsføring også.. Og hvordan kan jeg si det?

Jeg jobber selv med markedsføring på relativt høyt nivå, skal ikke si at jeg er en ekspert, men jeg jobber med noen av de største merkevarene i Norge og også i verden, så det kan vel si noe om nivået.

På den bakgrunnen skal jeg ta for meg noe av det han skriver her, og jeg tar det punktvis :

Pyramidespill

Som en aktiv arbeider i Zinzino så møter jeg selvsagt dette argumentet ofte. Dette betyr jo på ingen måte at Zinzino er et pyramidespill, men heller at folks forståelse for organisjoner og distribusjon er relativt lav, noe som også er forståelig. De aller fleste er utdannet fra media som ikke alltid er like gode på å utdanne på forskjeller. Så derfor tror de fleste at all MLM er pyramidespill, og jeg legger til, kanskje berettiget, for det skjer mye rart innenfor konseptene som kaller seg MLM.

Men la oss se på faktaene. En av påstandene Zinzinotruth kommer med er at fordi en del av omsetningen kommer fra distributører og rekrutteringen av disse så er det automatisk et pyramidespill. Hadde bare verden vært så enkel. Det kan være lurt å se litt nærmere på intensjonene til Zinzino og ikke kun konkludere ut fra hva det kan se ut som at skjer. Intesjonen til ZInzino er å ha et kunde distributørforhold på mellom 15-25:1 altså at for hver partner som kommer inn så skal det være 15-25 kunder. Er dette enkelt? Nei. Men det betyr at Zinzino har et vesentlig høyere kundefokus enn ZInzinotruth får det til å se ut som. Dette aspektet har også noe med tid å gjøre. Det er jo umulig å starte med 25 kunder, så i starten vil en ny partner ha 0:1 altså ingen kundeomsetning og kun stå for partneromsetning.

Det ligger jo i strukturens natur at det vil være flest mennesker som har jobbet kortest, så derfor vil en selskapsratio til enhver tid være lavere enn hva jeg vil anta er målet (15-25:1). Det blir for enkelt å se på disse tallene slik som ZInzinotruth gjør. Zinzino er ikke i nærheten å være et pyramidespill, og kommer heller aldri til å få problemer med denne parallellen fra andre enn uvitende mennesker som Zinzinotruth. Man konkluderer ikke om en grossist som har startet salg opp mot detaljister ved å si at detaljisten ikke selger produktene videre så derfor lever grossisten bare på salg til andre butikker og ikke til sluttkunder. Det er, tro det eller ei, akkurat det samme!

Så kan man begynne å snakke om distributører og pyramidespill. Og ja det har faktisk skjedd at distributører har kun rekruttert nye distributører og ikke brydd seg om kunder, og på kort tid tjent relativt gode penger. Men kompensasjonsplanen til Zinzino er lagt opp slik at uten et kundefokus, så vil du ikke tjene penger på sikt. Altså uten å drive butikk, selge til sluttkunder, så vil ikke ZInzino virke for deg.

I praksis trengs det et vesentlig mindretall av distributører for å få en god butikk i Zinzino… la oss si 100 distributører med 25 kunder hver vil gi 2500 kunder og en inntekt på godt over en million i året.. Recidual… Så kan jo dette fortsette å utvikle seg, og flere vil tjene det samme… Men man må ikke rekruttere for å tjene gode penger! Det er bare veldig mye smartere og rettferdig!

Metning og alt det der har jeg dekket i et annet innlegg..

Igjen, hvor er pyramidespillet?

Høye priser

Et av hans ankerpunkter er høye priser. Malongo/Rombouts selges over disk i Frankrike og til en lavere pris enn i Norge. Dette er et faktum han har klart å etablere. Og noe som ikke var nytt for meg eller andre jeg jober sammen med. Vi har vært på besøk hos frabrikken i Nice flere ganger, og i samme slengen vært innom Malongo cafe’er hvor de selger de samme maskinene. Og ja de er billigere der nede, so what? For en prisfokusert person som absolutt skal ha vår kaffe så kan de faktisk bestille en maskin fra en retailer i Frankrike og få den sendt til Norge. Men hvor mange gidder det? Det er jo hele poenget? Kaffe kan også bestilles over nett, men hvor mange gidder det? Det jeg ønsker å komme frem til er hva betyr det for business eller for kunder?

Jeg har kunder som er klar over denne situasjonen, de bryr seg ikke? Kaffen er ikke noe dyrere fra Zinzino enn fra Nespresso, jeg gir de bedre service enn Nespresso gjør, så de velger meg. De synes også at kaffen er bedre enn Nespresso sin, så de velger meg. Vår kaffe er Fairtrade (Max Havelar) Det er ikke Nespresso sin, derfor så velger de meg! De bryr seg ikke…

Har jeg mødt noen som mener at kaffen er for dyr? Ja, selvølgelig. Men de velger traktekaffe, eller kvernemaskin. Det er to andre produkter og et annet sluttresultat. At Zinzinotruth har andre kriterier for valg av kaffe og kaffemaskin enn mine kunder er da absolutt ikke noe å starte en blogg om, eller hva? Haha…

Men dette er åpenbart et viktig ankerpunkt for han. Han sier at det er fordi Zinzino selger via MLM at produktet blir dyrt? For det første er det dyrt? Jeg tør påstå at sammenlignet med KUNKURRENTER, altså Nespresso, som jeg mener er eneste kunkurrent, så er vi ikke dyre. Vi koster det samme I NORGE. Å sammeligne pris-strukturer på tvers av landegrenser kan jo ha noe for seg, men på kaffe? NEI! For ZInzinotruth, ja, men han representerer 1% av befolkingen.

Men er det på grunn av mlm at det blir dyrere? Jeg tør faktisk påstå at det ikke har noe med saken å gjøre. Han sier at produktet er 100-300% dyrere i Norge enn i Frankrike. Hva er innkjøpsprisen på en maskin? Jeg vet ikke dette, men tydeligvis gjør ZInzinotruth det. I og med at man har en annen salgs strategi i Frankrike enn i Norge gjør jo at enkelte distributører av Malongo maskiner kan selge disse under kostpris for å selge ut lager osv. En tilbudskampanjen trenger nødvendigvis ikke si noe om innkjøpsris. Selv om Zinzinotrutrh bruker dette som grunnlag for sin argumentasjon. Ser man på veiledende pris på maskinen i Frankrike så er ikke forskjellen like stor opp mot Norge. Å si det på den måten ZInzinotruth gjør det, blir det samme som å si at COOP er svindlere fordi de ikke har et produkt på salg som RIMI kjører en kampanje på… Det er ikke slik man sammenligner… Og iallefall ikke på tvers av landegrenser. Selv og jeg skal si meg enig i at varehandel har blitt mer og mer globalisert, så er faktisk kaffe en dagligvare. Og de aller færreste kjøper dette på tvers av landegrenser uten å krysse den fysisk selv.

Påstanden er at fordi det er mange som skal tjene penger på maskinen så er det grunnen til at den blir dyrere. Det er tullprat! Et påslag på 100-300% er på langt nær uvanlig i hverken dagligvare eller detaljhandel generelt. Det er mer vanlig enn uvanlig å ha slike påslag. Er man uenig i dette så har men liten eller ingen erfaring fra baksiden av detaljhandelen. Å si at MLM er dyrt fordi det kreves et påslag på produktene på mellom 100 og 300% blir feil. Det er valig med et slikt påslag.

Uten at jeg kjenner detaljene i eksempelet men jeg tar en Nike joggesko som eksempel :

  • Pris fra fabrikk 20 kr? Kan godt si 50 også..
  • Nike ekporterer produktet ut fra Kina og inn i f.eks Norge. På internasjonalt nivå bruker de ekstensivt med penger på markedsføring. Pris inn til butikk 250 kr?
  • Butikk selger skoene ut for et sted mellom 750 og 500 kr… De markedsfører også, og gjerne i form av salg, hvor de kun har 100% fortjeneste, men veiledende priser er oftere 200% høyere enn innkjøp enn 100% iallefall.

Ta en titt på prosentene i eksempelet over, det er et relativt reelt eksempel, for å vise et poeng.

Produksjonspisen på et produkt er egentlig urelevant for sluttpris. Men har du tenkt over hvor mange som skal tjene penger i Nike ekspemelet over? Produskjonsarbeidere, merkedsførere over hele verden, ansatte i Nike sine kontorer internasjonalt og nasjonalt, lastebilsjafører, selgere i butikk, butikkkjedens ledere, osv osv… Er helt sikker på at det ikke er færre mennesker som tjener penger på 1 par sko i Nike enn det er folk som tjener penger i Zinzino/malongo kjeden. Det er ikke der forskjellene ligger.

Forskjellene ligger i markedsførings-stategi sentralt. Hadde malongo tatt mer av oppgaven for å markedsfør i Norge, som f.eks å opprette et eget kontor som stod for importen, og en egen salgs-styrke for å selge til distributører, og betlat annonsering så hadde innkjøpsprisen fra Malongo vært høyere, fordi de ville tatt en større del av kostnaden. Men ettersom Zinzino tar seg av alt dette så blir marginene flyttet over på Zinzino.

Samtidig må jeg nevne at pris i Frankrike og Norge på fransk kaffe spiller på helt andre følelser… Er Fransk kaffe spesielt i Frankrike?

Se på VOSS vann, som selges som et ekslusivt vann i USA, tappet fra de reneste kilder i Norge. I Norge har vi det vannet i springen… GRATIS… Da kan man snakke om at vanlig distribusjon er relativt dyrt eller hva, sleges for over 50 kr flaska i USA, og enda klarer de ikke tjene penger? Dette gjelder forsåvidt drikkevannet Imsdal også… 25 kr for en halvliter, og så har vi vann i springen i Norge… Pris er ikke alt, så lenge folk føler de får det de betaler for og det tilfredstiller rett følelser, så er det ikke så farlig.

Kan legge til at etter noen år på bensinstasjon i Norge så vet jeg at innkjøpsprisen for en flaske vann for en bensinstasjon er over utsalgsprisen fra butikken i nabobygget. Varehandelen er bygget opp slik, og det uten at forbrukere blir informert. Zinzinotruth vet ingenting om innkjøpsprisen til Zinzino, da dette ikke kan tas fra kampanjer fra en fransk nettside… Han tror han vet, men det er noe helt annet enn å vite.

Man kan konkludere om så mye når man ikke forsøker å se et helt bilde, noe ZInzinotruth har en lei tendens til å gjøre!

MLM er uetisk, bare de på toppen som tjener penger osv

Det morsomste med denne typen påstander som at man har blitt lurt og at vi som jobber med dette ikke forstår.. Er jo at stort sett så er alle de som jobber med det og som har blitt lurt, uenige i disse påstandene. Er ikke det litt rart da?

At de som tjener mye penger kun er ute etter å lure meg til å jobbe så de skal tjene mer… Jeg er UENIG!

Jeg tolker det slik at de som tjener mye penger gjør dette fordi de har vært flinke til å hjelpe andre å tjene penger. Det virker som at Zinzinotruth har en eller annen informasjon om hvordan vi jobber, jeg som jobber med dette ikke skjønner. Er ikke det litt rart da? Jeg kjenner meg ikke igjen i beldet han tegner av min hverdag… En som ikke har min hverdag forteller meg hvordan min hverdag er, litt av en oppgave han har tatt på seg må jeg si! ;)

Er det ikke rart at de som blir påvirket av hans påstander er de som ikke kjenner til hvordan dette fungerer fra egne erfaringer? Alle som har egne erfaringer er uenige, eller iallefall de som har jobbet med dette korrekt. Jeg skal ikke påstå at det ikke finnes mennekser som har jobbet i Zinzino som mener det samme som Zinzinotruth… Men hvor mye fikk de til? hvor mye satte de seg inn i det? Fikk de noe resultat? Man kan da ikke lytte til folk med en mnd erfaring i en bransje om hvordan den fungerer? Ville du hatt en pengerådgiver som ikke hadde penger selv? Håper virkelig du ser den logiske bristen i det.

Ja det er bare de på toppen som tjener store penger på Zinzino. Men skiller dette seg fra tradisjonell business? Lar den stå åpne….

Finnes det mennesker på «bunnen» som ikke tjener penger? Ja selvsagt… Men de jobber ikke heller… De tror de jobber fordi de tenker en hel del. Men uten salg så tjener de ikke penger, og det finnes folk som kommer inn i Zinzino som aldri får en eneste kunde, men er det ZInzino sin feil? Du må gjerne mene det, men da er denne diskusjonen over.

Tror du sjansene for å lykkes med en McDonalds Franchise er stor hvis du aldri åpner dørene, men bare står og steker hamburgere? Logisk eller hva? Hvorfor er ikke det logisk når man konkluderer om Zinzino?

Jeg blir litt oppgitt over at enkelte mennesker ikke ser denne logikken, kun fortsetter å tenke ut fra sin bristende logikk, helt uten ønske om å forstå det man konkluderer om.

Kanskje dette hjalp litt på hva denne mannen holder på med, han virker jo relativt oppegående… God til å formulere seg. Men jeg stusser over evnen til å ta til seg logiske argumenter og analysere disse.. De blir stort sett avfeiet med at de ikke er logiske, uten noe sted å bryte de ned og fortelle hvor man eventuelt tok feil. Og da blir diskusjonen såpass latterlig at jeg avluttet den!

Husk, om du leser fra bloggen hans. At tall enkeltsående og presentert med en analyse fort kan se annerledes ut enn hvis man presenterer de sammen med en veloverveid intensjon… At Zinzinotruth har sine PÅSTANDER, er i seg selv ikke noe problem, men måten han presenterer de på er alarmerende, for han har ikke festet de i annet enn sine egne tanker som i utgangspunktet er relativt negativt vinklet… Hvis du vil få noe til å se dårlig ut så er jo det den enkleste sak i verden. Men meg har han langt ifra overbevist, og heller ikke de jeg har snakket med…

Logikk og dokumentasjon vinner over udokumenterte påstander anytime! Zinzino er ikke noe unntak til dette!

Zinzinotruth er ikke stedet å finne nøytral informasjon om Zinzino, se på artiklene hans, se på ordbruken… Hans intensjon er alt annet enn å bringe frem nøytral informasjon, han er ute etter å sverte. Og han kommer med ting som ikke er reelle, de kan se reelle ut men om du setter deg inn i hvordan ting faktisk er, så faller det han sier på sin egen urimelighet. Så langt har han ikke hatt noe godt å komme med! Han konkluderer som om Zinzino er T5PC, bare fordi markedsføringsmodellen er lik… De avgjørende forskjellene ligger helt andre steder… Ikke vær en like ignorant idiot som denne karen her, helt blottet for evnen til å se ting i litt perspektiv, utdann deg på det, sette deg inn i det, før du krever å bli repsektert for meningene dine! Du må ikke være utelukkende positiv for å vinne min respekt, men du burde i det minste ha fortsåelse for hvordan dette KAN gå, like mye som du har en forståelse for hvdan dette eventuelt KAN feile… For alt kan feile, Zinzino er ikke noe unntak, men ikke på de stedene ZInzinotruth forspeiler oss… Logikken går rett og slett ikke opp! OG for å legge det til, ZInzino kan også lykkes!, noe jeg tror på!

 

 

 

 

 

Comments

comments