Så hvordan fungerer dette nettverket, er det bare de på toppen som tjener penger?

This post is also available in: English

0260230703001Mange som ser på et MLM konsept bemerker at bare de på toppen tjener alle pengene. Og det er jo korrekt…. Ja jeg sa det, det er KORREKT!

Hæææ? hva er det han gale, hjernevaskede MLM frelste idioten prøver å si?

Jeg har i flere tidligere innlegg tatt for meg hvordan betalingsmodellen i tradisjonelt arbeidsliv fungerer, men jeg gjentar. Lønnen du får på en arbeidsplass avgjøres av tre faktorer som er erfaring, kunnskap og tiden man legger inn. Litt derfor man gjerne opererer med timelønn og månedslønn… En med lang erfaring har gjerne mer kunnskap og får derfor en bedre timelønn enn en uten erfaring og kunnskap… Er du ikke enig i dette er det ingen vits å lese videre, da alt baserer seg på dette prinsippet!

Så hvor i organisasjonen blir man plassert om man har lang utdanning og masse relevant erfaring? Gjerne litt opp i organisasjonen ikke sant? Eller man flytter seg oppover etterhvert som man opparbeider seg erfaring og kunnskap. Kan vi være enige om det også?

Så hva skjer med lønnen i samme slengen? Øker den, eller krymper den? Og jeg snakker fortsatt om en tradisjonell arbeidsplass…. Noen begynner allerede nå og fortså hvor jeg vil! Men jeg skal holde det basic så jeg kanskje får med meg alle!

Den har en tendens til å øke, iallefall på de arbeidsplassene jeg har jobbet. Er det ikke det som er det gyldne gode rådet foreldre gir barna sine da? Få deg mest mulig utdannelse så du kan få deg en HØY stilling i et stort, trygt og godt selskap… Gjerne med personal ansvar over folk som jobber under deg, som ikke har like god utdannelse og derfor tjener mindre enn deg…

Ok, så hva skjer så i et MLM/nettverksmarkedsførings selskap? De fleste som starter, har ingen erfaring, ingen kunnskap og legger ned deltids innsats, og kanskje også bare en hobby innsats(1-2 timer i mnd/uken). Burde man tjene mye penger da?

Det virker som om mange faktisk tror det, og det er jo ganske utrolig i seg selv… Riktignok er MLM og nettverk en bra deal, men det må da være måte på…

Så hva skal til for at man skal øke i lønn på en tradisjonell arbeidsplass da? Jo man må bruke tid (Arbeide) og skaffe seg kunnskap/erfaring (Opparbeides gjerne gjennom å bruke tid). Så la oss se på hva som skjer i MLM da, om man benytter seg av de samme prinsippene som i det vanlige arbeidslivet. Så man jobber 5-10 timer i uken over en periode på et år… Har man da en høyere lønn?Ja jeg vil tro det, om du følger de rådene og instruksene som følger med i systemet du er en del av… Har man fått en bredere kunnskap om bransjen og arbeidet også? Ja gjennom erfaringene man har gjort i den tiden man har lagt ned vil jeg tro at man har opparbeidet seg noe kunnskap.  Så da er altså alle de tre kriteriene som gir deg høyere lønn blitt oppfylt, og du har beveget deg oppover i systemet og har «personalansvar» for folk med mindre kunnskap, erfaring og tid i bransjen, så de tjener mindre.

Dette fortsetter jo hele yrkeslivet din, både tradisjonelt og i nettverk/mlm. Kan noen være så snill å peke ut denne forskjellen folk har en tendens til å henge seg opp i?

Problemet er at altfor mange velger  å ikke legge ned tiden som skal til for å komme seg på et godt nivå… Er det systemet sin feil, eller tankesettet til folk som involverer seg i systemet sin feil? Er det folk som starter på en arbeidsplass og som aldri beveger seg oppover i systemet selv om de legger ned 40 timer i uken? JA!

Skjer dette i nettverk, om man legger ned tiden? NEI, det er umulig!

Så ja bare de på toppen tjener mest penger, men kriteriet for å komme dit i MLM er faktisk bare at du bruker tid som gir deg erfaringer og kunnskap, og velger du å utdanne deg litt i tillegg (lese og studere) så går det bare enda fortere…

Jeg fatter og begriper ikke at dette skal være så vanskelig og forstå?

 

 

Comments

comments

1 comment for “Så hvordan fungerer dette nettverket, er det bare de på toppen som tjener penger?

Comments are closed.