Kjære sponsor!

Jan leifsen postI bransjen direktesalg kan det noen ganger være litt vanskelig å forstå hvordan ting henger sammen. Det kan være lett å se på hvordan ting går helt i starten, men glemme å se det i det store bildet. Idag ble jeg veldig inspirert av en partner som er en del av en annen gruppe i Zinzino. Som skrev et innlegg i en Facebook gruppe som satte ord på frustrasjonen mange som er helt nye i direktesalg kan føle.

Jeg spurte om ikke jeg kunne få lov til å bruke dette i denne bloggen, så her er det :

Kjære sponsor:

Det kan virkelig ikke være noen lett oppgave å være min sponsor.

Jeg jobber sjelden så mye som jeg sier jeg burde, og atskillig mindre enn du sier jeg burde!
Noen uker jobber jeg faktisk nesten ikke i det hele tatt, selv om du kanskje tror jeg gjør det.

Ikke kan jeg være spesielt flink heller til denne jobben heller, siden mange av dem jeg snakker med sier «Nei» i alle mulige varianter.

Jeg synes jeg jobber altfor hardt, altfor mye og tjener alt for lite. 
I 8-16 jobben kan jeg tjene nokså mye uten å jobbe spesielt hardt. Lønnen fra Zinzino dekker knapt kostnadene til å drive med dette, i perioder har den ikke gjort det en gang!

Det må være nesten helt umulig å motivere meg. Folk sier «nei» hele tiden, jeg tjener ikke penger, jeg bruker opp masse tid som jeg ikke får betalt for og masse penger på reiser, hoteller, billetter, og bøker for å nevne noe. Jeg er ganske flink til å finne årsaker til at det ikke fungerer. 
Det hjelper ikke så mye at du har en fin bil du ikke betaler for. Jeg har jo også det.

Jeg tror nok du også har skjønt at du ikke klarer å motivere meg, og at det er derfor du tar meg med på eventer og møter overalt?
Noen ganger får jeg nesten dårlig samvittighet fordi jeg bruker tiden din, når du kunne brukt den på noen som var langt flinkere enn meg, sånne som får «Ja» hele tiden og på den måten fått langt bedre uttelling for timene dine.

Du sa til meg når vi startet at vi måtte se langsiktig på dette. At jeg ville tjene ingenting eller veldig lite i starten. Det fikk du så visst rett i! 
Du sa også at den innsatsen vi la inn de første par årene ville betale seg mange ganger de neste årene. Jeg har mange ganger lurt på om du har rett i dette, men har nok tenkt at det bare er «noen få» som klarer det. De samme få som sikkert får «Ja» av alle de snakker med!!

Jeg tenkte jeg skulle konfrontere deg med dette nå, og har derfor regnet litt på det, for at du skulle se at alt du har fortalt meg var feil, og for at du skulle forstå det at du har dratt meg med på hotellmøter og eventer, samt fylt bokhylla mi med såkalt «oppbyggelig litteratur» som har vært helt overflødig.

Jeg fant da ut følgende: 
Det siste året har jeg hatt en omsetningsvekst i kunder på 732% og en reell lønnsvekst på 390%. Det er jo ikke jo egentlig ikke så verst med tanke på at jeg fikk 2% fra 8-16 jobben!! 

Det som var litt verre var å se at dersom denne veksten, som jeg synes er altfor liten og går sinnsykt sent, fortsetter på samme måte – så vil jeg være Royal Ambassador om to år.

Så kjære sponsor – takk for at du gidder å være sponsoren min på tross av min syting og klaging over manglende resultater! 
Jeg håper du kan holde ut med min syting og klaging i et par år til. Det ville jo være litt dumt om jeg skulle stoppe nå og ikke få lønn for alt det gratisarbeidet jeg har lagt inn?

Til gjengjeld skal jeg stille opp på alle hotellmøter, eventer, ledertreninger du ber meg om å stille opp på, og lese alle de bøkene du ber meg om å lese og høre på alle CD’ene jeg får hver måned! Jeg lover!!

Og så skal jeg heller ta imot noen nei til med et smil 
Jeg får jo tross alt ja noen ganger også, og da er det sinnsykt morsomt og motiverende!

Jeg gleder meg faktisk noe sykt til fortsettelsen! Hvilket annet selskap kan tilby deg en årlig lønnsvekst på 390%? Den veksten skal fortsette – og da får vi lønn for strevet :)

– Det jeg skriver er nok en smule overdrevet, kanskje noe av det jeg kunne tenkt på de mørkeste dagene…

Jeg tenker at alle føler det samme fra tid til annen, og det jeg likte med dette var at jeg vet at det sitter mange der ute som også har gitt seg med liknende business basert på at de har målt businessen fra dag til dag, istedenfor å se den i et større bilde!

Direktesalg er ikke bare glam and glory som mange ønsker å fremstille det, det er en business som alle andre businesser med opp og nedturer. Derfor er det viktig å holde øyet på det som virkelig teller, nemlig målet og progresjonen!

Takk til Jan Leifsen for at du satte ord på tanker mange gjør seg de første månedene i sin direktesalgsbusiness! :)

 

Comments

comments