Hvordan gjøre research på MLM, Nettverksmarkedsføring og Zinzino

researchMange som blir presentert for Zinzino og andre MLM konsepter tyr til Google og digitale medier for re-search. Og det er jo kjempebra, man skal gjøre research!

Men jeg blir stadig overrasket over hvor lite kritisk man er til kildene man finner og autoriteten bak informasjonen som er skrevet. Hvorfor er det slik at mange stoler mer på en person som klart og tydelig utdyper at han aldri har hatt noen erfaring eller kommer til å få noen erfaring fra bransjen, enn en som åpent og ærlig sier at han jobber i bransjen og kan den fra innsiden?

Har det blitt slik at man velger å stole på medier og aviser, som åpenbart har en agenda for hva de skriver (tjene penger), enn en som jobber i bransjen som også har en agenda (tjene penger). Tenk hvis vi hadde snudd det på hodet? Og latten som er profesjonell på MLM skrive om hvordan en journalist sin hverdag fungerer, etter å ha sett på en avisredaksjon i noen timer… Kunne vært spennende!

Det jeg kan si er at jeg etter å ha sett hvordan pressen fungerer, er at jeg finner ekstremt mye å utsette på kunnskapen journalister ofte besitter rundt sakene de skriver om, og også ekstremt kritisk til deres bruk av ordet «eksperter» og valg av disse. Men nok om det!

Hvordan burde man gjøre research?

Det ligger litt i ordet, man søker, man finner så re søker man… Altså det å gjøre research krever grundighet, objektivitet og et ønske om å finne det rette svaret.

Det er jo eden enkleste ting i verden å finne det svaret man ønsker på nett, det er en annen ting å finne et svar som skal danne et godt bilde av en sak. Og for det så trenger man begge sider av saken og også nøytral informasjon.

Denne bloggen er laget med ønske om å bringe den ene siden av saken i en så nøytral form som mulig, men jeg innrømmer gjerne at jeg kan ha problemer med å komme med komplett objektiv informasjon. Det er veldig vanskelig da man er veldig pro-mlm både som selskapsform, markedsføringsmetode og salgsform.

Så min oppfordring er å gjøre research grundig. Våge å se begge sider av saken og  være så nøytral som mulig i utgangspunktet. Let etter svar på den ene sidens påstander hos den andre sidens påstander og gjør så godt du kan i å gjøre deg opp din egen mening.

Det er mye info om denne bransjen som er skrevet basert på erfaringer og kunnskap rundt et enkelt selskap som overhodet ikke er gjeldende for alle selskaper eller bransjen generelt. Og det er viktig å prøve å lese innholdet med blikk etter skjult agenda. Fra begge sider!

Hvis en pr-mlm blog virker å ha som hensikt å rekrutere deg inn i et spesifikt selskap, vær skeptisk! Hvis en anti-mlm blog prøver å overbevise deg om at alt er en svindel og lureri, vær skeptisk! Skepsis er en bra ting, og jeg oppfordrer folk til å være skeptiske til denne bransjen. Søk svar, let etter verifisering av informasjon, gjør jobben grundig.

For om du velger å starte i denne bransjen, kan det være greit å være forberedt på innspill som kan komme. Og om du ikke velger å starte i denne bransjen, sørg for at det er en kvalifisert avgjørelse, som tar med alle argumenter for å gjøre det og alle argumenter mot.

For jeg vil si at Netverksmarkedsføring er i utgangspunktet for alle, alle som er klare for en stor utfordring, forandring både i seg selv og omverdenen. Men alle er ikke klar for dette og det må man fullt ut respektere! Og det er nå dessverre slik at alle som utgir seg for å være MLM og nettverksmarkesførings-bedrifter er faktisk ikke det. Og holder folk for narr både på produktnivå og selskapsnivå. Så vær skeptisk! Det er sunt!

Her er noen innlegg jeg har som kan være verdt å lese om nettevrksmarkedsføring :

Og her er en lenke til hvordan man burde gjøre research online :

http://netforbeginners.about.com/od/navigatingthenet/tp/How-to-Properly-Research-Online.htm

 

Comments

comments

3 comments for “Hvordan gjøre research på MLM, Nettverksmarkedsføring og Zinzino

Comments are closed.