Hva skjer når folk innser at du hadde rett?

Road-to-SuccessDet å gå for sin egen drøm, søke suksess og prøve å skape noe eget er ingen dans på roser.

Mye på grunn av hva de du kjenner, stoler på og liker tenker og sier om deg.

Hvorfor er det sånn? Hvorfor skal folk mene noe om det du gjør, spesielt da de ikke er interessert i å høre på hvordan det faktisk fungerer?
Når jeg startet med Zinzino kunne jeg ikke dra på en fest eller en tur ut på den lokale puben uten at noen absolutt skulle fortelle meg hvor dum jeg var som trodde jeg kunne få til det der… Det var argumenter som «det er bare de på toppen som tjener pengene i de pyramidegreiene «, «du må jo skjønne at det der er en pyramide«, «det kommer aldri til å gå», «Er du tjukk i hodet som virkelig tror på det der?».

Skal love deg det var tøft å stå i det, da alle man liker og stoler på beskylder deg for å være uvitende, naiv, ja rett og slett dum! Og jeg vet om mange som har bukket under for det presset de blir utsatt for… De prøver å stå imot en liten stund og så velger de å passe inn i mengden istedenfor å kjempe for sin egen sak… DET, mine venner er den største årsaken til at folk ikke får til nettverk… Og jeg kaller det uvitende venner!!

Det handler ikke om at alle venner skal bli med og jobbe med det vi driver med. Men det handler om at man faktisk skal ha respekt for andres valg. Hva er så forbanna farlig med å sette seg ned å se på hva kameraten din har startet å jobbe med? Høre deres versjon av saken? Hvorfor er dette så farlig for mange? Jeg fatter og begriper det ikke…

Jeg har gudskjelov hatt den holdingen hele veien at de som sier at dette bare har vært noe lureri, ikke kommer til å fungere osv fornærmer intelligensen min, og venner gjør ikke det med hverandre… Så jeg har kuttet ut kontakten med flere av de, ja også de som aldri har sagt noe til meg, men som har snakket bak ryggen! Så har jeg hatt mindre kontakt med deg enn jeg hadde før så kan det være en av årsakene til nettopp dette! Men noen har jeg rett og slett ikke hatt tid til å treffe så ofte som jeg har ønsket, nettopp fordi de som snakket tok feil, og jeg har jobbet for å nå målet… Så om du leser dette og føler at det er urettferdig, så gjelder det ikke deg! For JA jeg har venner som ikke er med på denne «kaffegreia» og det er helt greit, så lenge de støtter meg i mitt valg! Noen påstår at Nettverk forsurer vennskap… Og de har helt rett, men det er de som har meninger om det som stort sett forsurer, ikke de som jobber med det…

Men hva har skjedd etter at jeg har «fått det til»?

Nå er tonen stort sett, så kult at du har fått det til! Jeg visste at du ville klare det! Du er jo typen til dette! Har hatt troen hele tiden jeg osv… det kan være at det er andre mennesker som åpner kjeften nå og som var stille i starten… Men da har isåfall de som snakket høyt tidligere lukket kjeften…. Og for en tilfredstillelse! Den er PRICELESS!!!

Det morsomme er at jeg har visst hele tiden at denne dagen ville komme, og jeg vet også hva som kommer…

Jeg har ikke «fått det til» enda, dette er bare en spe start! En bitteliten begynnelse….

Det slår meg mens jeg utvikler meg i denne businessen, at det ikke er rart at folk som har bygget noe selv, stått imot dette jantepresset blir litt klysete og overlegne… Hvorfor skal man ha respekt for folk som har èn agenda, nemlig å trekke deg ned? Klart man får et ønske om å vise at folk tok feil….

Det som frustrerer meg mest med dette er alle de håpefulle som nettopp har startet i f.eks. Zinzino og som er veldig påvirkelige fra impulser fra de som ikke kan noe om denne bransjen, og som kun har ett ønske, og det er at du ikke skal få det til!

Små spydige kommentarer som «Er det kaffekongen?», «jeg har kjøpt meg en Nespresso maskin jeg, den er dritbra», «Har du ikke sluttet med den kaffegreia enda?».. Det kan kanskje være artig å fleipe med andres mål, men vet du hva? Det er mange som gir opp basert på de små kommentarene der!

Hvor vanskelig hadde det vært å si «Hvordan går det med businessen?», «Ta deg en tur innom en dag da vel, så jeg kan få smake på kaffen din, ikke sikkert jeg vil kjøpe, men alltid hyggelig med en kaffe», «Hva er det egentlig jobben går ut på?», «Hvordan fungerer egentlig det du jobber med?»… det er jo så mye mer støttende og positivt!

Folk tror at vi som jobber med kaffe skal tvinge kaffe eller business på de… NEI, vi ønsker bare å fortelle hva vi jobber med, og vise deg hva vi jobber med, så hvis du har lyst så kan  du enten bli kunde eller så kan vi begynne å jobbe sammen… Det er ikke ett eneste element av tvang i dette konseptet, hvis det overrasker deg, så burde du definitivt sette deg ned å se på hva vi driver med!

Konklusjon

Det å gå mot strømmen er ikke alltid enkelt, men det er lukrativt. Det er prinsippene bak suksess… Det er uvanlig å ha suksess, så det sier seg selv at man må gjøre noe uvanlig for å få det. Og uvanlige ting møter alltid motstand! Har du ikke motstand er du ikke på vei mot suksess, enkelt og greit!

Men frustrasjonen er til stede, og er den ikke det så er du heller ikke på vei mot noe…

En mentor av meg, Øyvind Lien, sa til meg her om dagen, da jeg fortalte han at jeg var litt frustrert over at ting ikke gikk i det tempoet jeg ønsket at : Frustrasjon er tegn på sult, og det er bra! er du ikke frustrert så er du ikke sulten, da er du fornøyd… Det blir ikke noe fremdrift av det! ;)

Som oppsummering vil jeg si at jeg er stolt av det jeg jobber med, stolt av de som tar den usikre veien sammen med meg… Og jeg kan garantere at det er verdt hvert eneste sekund med frustrasjon, nedverdigelse, spydigheter fra «venner» den dagen de alle sammen snur seg mot deg og sier «Jeg visste du ville få det til jeg», eller i beste fall bare holder kjeft, som noen av de har karakteren til å begrense seg til!

Så gi gass mot målet… Fest blikket på dit du skal, da legger du ikke merke til all søpla som ligger langs veien… ;)

 

Comments

comments