Et land med et blindet mattilsyn

ChangeCongress-FollowTheMoney696En artikkel i VG idag fikk meg virkelig til å bruse med fjærene.. Snakk om å demonstrere hvor naive og blindede de som skal værne om vår matsikkerhet faktisk har blitt! På tide å sette igang ordentlig med utdanningen av folk om hva som faktisk er bra for de. Farmasøytindustrien har to kanksje tre føtter altfor godt plantet inn i maktens koridorer… Her er artikkelen : http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10120077

Strengere rettningslinjer er jo kjærkomment… Men jeg lurer på når MATtilsynet skal begynne å ta de som fører til at folk tyr til tilskudd, og som gjør at man faktisk burde ta det, nemlig MATvareindustrien og farmasøytindustrien?

Er vel ingen tvil om at det er mye humbug og dårlige kost-tilskudd, men her, som alle andre steder, virker det som om de går etter de små industriene de faktiks fortsatt har makt over, da de ikke lenger har makt over den industrien som faktisk skaper problemet, men den har makt over de.. Nemlig de som forsyner dagligvarebutikkene med produkter!

– Jeg kjenner ikke til at noen har dødd av kosttilskudd i Norge. Sier representanten fra mattilsynet.

Er det flere enn meg som lurer på hvor da dette initiativet kommer fra?
Har en følelese av at matverindustrien, og farmasøytindustrien har en finger med i spillet! Klart at man skal ta bort skadelige tilsetningstoffer i kost tilskudd! Men hva med maten vår? Natriumglutamat, MSG, asparthame (Ja jeg vet at man strider om dette, men følg litt med på finansieringen av forskningen man bruker, og det viktige å merke seg er at det er strid blandt de lerde, ta en titt på interessene til de ulike lerde), Fluoride osv osv..

Dette er greit? Jeg slutter ikke å forundre meg over at folk faktisk kjøper dette bullshitet! Er flere mennesker som dør av kreft på grunn av MATEN de spiser enn av de som tar kosttilskudd, og de som tar kost tilskudd gjør det fordi de er bevisste på at maten de putter i seg ikke er god nok!

Når skal disse menneskene i MATtilsynet finne ut at de må bli uavhengige? At de må slutte å høre på industrien som tjener penger på rådene de gir… Finnes en hel masse uavhengige eksperter som har mye godt å si om dette, men de er visst ikke troverdige! Noen som ser den logiske bristen?

Er jo interessant at man går lenger og lenger bort fra ernæring som medisin, og ironisk nok også som mat, men samtidig opplever mer og mer alvorlige inflammasjonsrelaterte sykdommer som kreft, diabetes, leddplager og kardiovaskulære problemer?

Er det ikke snart på tide å stille seg spørsmålet om det er helt andre industrier som trenger regulering? Nemlig farmasøytindustrien? Til nå så er det de som sitter å gir rådene om hva som burde gjøres… Kan virke som om noen har glemt at denne industrien også er profittdrevet. Når små industrier og personer kan tjene penger på noe, kommer spøsmålet om habilitet inn.. Sjeldent jeg ser dette komme rundt dagens praksis innen medisinering. De som stiller spørsmål blir relativt raskt kalt konspirasjonsteoretikere og svertet på best mulig måte, og de har som regel langt mindre økonomiske interesser i det som blir utfallet enn de som sverter de! Igjen, er det ikke en logisk brist her?

Hva med å oppfordre folk til å utdanne seg på hva de putter i seg? Har en teori om hvorfor de ikke gjør nettopp dette.. Fordi de som faktisk gjør det som oftest ender opp med å bli uenige med rådene de gir og tiltakene de fronter!

Liker egentlig ikke konspirasjonsteorier, men kanskje det faktisk er noe i at en dum befolkninge er lettere å kontrollere enn en befolking med kunnskap? Noen industrier tjener iallefall gode penger på at det er slik, og mange mennesker blir syke på samme grunnlag!

Godt det forsatt er noe som heter Freedom of choice! Jeg har tenkt til å benytte meg av dette, har du? Le sog lær og du vil bli overrasket over hvor villedet vi faktisk har blitt! Og nei, det er ingen konspirasjonsteori, men godt vitenskapelig dokumenterte fakta, som blir svertet av folk med øknomiske interesser… Enkelt å avsløre da det bare er å følge faktaene!

Vil lege til et eksempel. I faktaboksen i artikkelen står det at Karnitin har helseskadelige effekter. Så til studiene for de som er interessert :

http://www.nutritionandmetabolism.com/content/7/1/30

http://www.nutritionj.com/content/11/1/52

http://ajcn.nutrition.org/content/86/6/1738.abstract

http://www.vanderbilt.edu/AnS/psychology/health_psychology/l-carni.htm

http://cardiovascres.oxfordjournals.org/content/51/1/21.full

Så et par om disse bi effektene :

http://www.hindawi.com/journals/jnme/2012/510483/

Er det bare meg eller ser dette stoffet ut til å ha motsatt effekt av det mattilsynet hevder? I så fall er det ikke noe nytt! Dessverre….

Comments

comments