Inspirasjon er nøkkelen – Be inspired!

inspiration1Et nytt år har kommet og det er tid for nyttårsforsjetter. Noen skal begynne å trene, andre skal slutte å røyke, noen skal begynne på oppgaver de har utsatt, og for de fleste som leser denne bloggen så er det 2014 som skal bli året du får ditt gjennombrudd i Zinzino… Men hva er statistikken? 8 av 10 har gitt opp etter en måned eller noe sånt? 5 av 10 har kanskje heller aldri startet.. «Tar det imorgen…» Hvorfor er det sånn? Hva er unnskyldingen de kommer med? Jeg er ikke motivert, jeg har ikke tid, det gikk ikke osv….

Mange vil vel falle for å si at det er mangel på motivasjon som er grunnen. Men er det det? Jeg vil påstå at det er mangel på inspirasjon…

Motivasjon

Hva er motivasjon? Wikipedia sier : Motivation is a psychological feature that arouses an organism to act towards a desired goal and elicits, controls, and sustains certain goal-directed behaviors.

Motivasjon er et ønske om noe. Man ønsker å begynne å trene, man kan ønske å slutte å røyke, man kan ønske å bygge en business, man kan ønske å bli en bedre kjæreste, man kan ønske så mye… Men er det dermed sagt at man gjør disse tingene?

Motivasjon er kortlevd, det er et ordtak som sier : Motivation is shortlived, so is a shower, thats why we reccomend it daily! Motivasjon kan få deg til å gjøre noe når du er motivert, men så fort motivasjonen faller så faller selvfølgelig også ønsket om å gjøre oppgaven.

Jeg tror det er derfor så mange starter året med full motivasjon og masse handling, men etter en kort stund så blir ønsket borte, motivasjonen faller. Det å ha et ønske om å gjøre noe er langt ifra det samme som å gjøre den samme tingen.

Mange sitter også å venter på at motivasjonen skal komme tilbake, men gjør den noen gang det? Jeg har tenkt mye på dette i stunder hvor motivasjonen har vært borte… JEG MÅ BLI MOTIVERT! Men blir det sjeldent… Men så kommer det gjerne et øyeblikk hvor jeg ser noe, hører noe, som inspirerer meg…. Da kommer motivasjonen tilbake… Oftest er motivajson en ytre motivasjon, det vil si at man må lete utenfor etter inspirasjon til å bli motivert… Hvordan kan man finne den indre motivasjonen, og er det egentlig motivasjon man ønsker?

Inspirasjon

Så hva kan være en god definisjon på inspirasjon : The word ‘inspiration’ refers to the stimulation of the emotions or mind to a high level of activity or feeling. It also refers to the condition of so being stimulated. At times it is used to denote a product of one’s own creativity and innovation.

Har du noen gang møtt mennesker som inspirerer deg? Har du sett en film som har inspirert deg? Hvordan er den følelsen?

Inspirasjon er noe mer enn motivasjon, inspirasjon er det som får deg motivert. Inspirasjon er som det står i definisjonen, noe som setter hjernen i en tilstand av høyt nivå av aktivitet eller følelse! Noen ganger kan inspirasjon få deg til å gråte, andre ganger kan det få deg til å tenke hardt på noe. Det kan gjøre deg kreativ, det kan gjøre deg klar for å arbeide, klar for endring, det skaper et ønske og en vilje til forandring. Det fine med inspirasjon er at det er noe du kan gå tilbake til for å hente motivasjon. Det er grunnen til hvorfor du er og blir motivert.

Så istedenfor å lete etter motivasjon må man lete etter inspirasjon.

Problemet med motivasjon er at den er ekstremt sårbar for både indre og yttre faktorer. Tenk deg en som skulle begynne å trene tre ganger i uka. Men så ble det litt overtid på jobben, bikkja ble syk, gullfisken begynte å svømme feil vei, katta hadde vodt i halen, bilen trengte å vaskes, huset måtte ryddes osv osv… Kjenner du deg igjen? Dette er en kombinasjon av indre og yttre faktorer. Sagt på en annen måte, motivasjon er ekstremt sårbar for motstand.

Man møter hverdagen og ønsket om å gjøre er ikke lenger nok til å gjøre. Man ser alle de andre tingene man også ønsker å få gjort og da begynner det å handle om prioriteringer, og oftest så blir et ønske nedprioritert når det møter en plikt, noe man bare må få gjort, en motstand, et hinder!

Men hvis man er i en inspirert tilstand så blir det mer enn et ønske, det blir et mål, en slags plikt. Er man inspirert så ser man motstanden og det er den som blir selve målet.

Motivasjon finner man kanskje med å se på målet, men inspirasjon finner man ved å legge fokus på reisen, motstanden man må overkomme.

Man kan være motivert til å bli rik, men man blir oftest inspirert til å jobbe hardt. Man kan være motivert til å bli verdensmester på ski, men det er insirasjonen til å trene mye, som kommer til å ta deg dit.

Konklusjon

Mange kan vel kanskje beskylde meg for flisespikkeri når jeg skriver et innlegg om Inspirasjon vs motivasjon, men er det egentlig det? Mange leter etter motivasjon i seg selv, og tro meg den kommer ikke… Man burde lete etter inspirasjon fra andre, fra situasjoner, fra bilder, fra historier… Motivasjonen er ikke noe man kan finne, men inspirasjon derimot er alltid rett rundt hjørnet hvis du ser etter det. Man må faktisk vite hva man ser etter da det er to forskjellige ting! Og leter du etter motivasjon så må du finne inspirasjon!

Ved å søke inspirasjon vil du finne motivasjon, ved å finne motivsajon vil du finne handlingskraft, ved å finne handlingskraft vil du ta action, ved å ta action, vil du få resultater, ved å få resultater vil du få ny inspirasjon…

Så oppskriften er enkel, resultater gir inspirasjon… Og har du ikke egne resultater må du finne noen som har de resultatene og la de inspirere deg, så du blir motivert til å ta handling som gir deg resultater som inspirerer…

Så spørsmålet blir, hva ønsker du? Hvem inspirerer deg? Uten inspirasjon blir det ingen handling, så søk å bli inspirert fra de som har det du ønsker…

I Zinzino har vi i januar eventer for alle som jobber i vårt selskap ulike steder i landet. Er du motivert for å gå på event? Jeg håper kanskje dette innlegget kan ispirerere deg til å kjøpe billetten og delta på eventet… For på eventet vil du finne inspirasjon som gjør deg motivert til å gjøre oppgavene som skal til for at du skal få resultatet du ønsker.

Ønsker deg lykke til med målet for 2014!

Be inspired!

Comments

comments